Inghetata cu mere, nuci si sirop de brad
PrinteazaInghetata cu mere, nuci si sirop de brad din: mere, kiwi, sirop de brad, smantana, muguri de pin, nuci.
Ingrediente:
- circa 1 kg mere curăţate de coajă şi de seminţe
- 200 g kiwi
- 100 ml sirop de brad
- 200 g smântână
- 100 g muguri de pin
- 100 g nuci prăjite
Mod de preparare:
Pui merele şi kiwi într-o tavă, presari câţiva muguri de pin şi introduci în cuptor pentru 30-35 de minute.
După ce s-au copt bine, scoţi din cuptor şi laşi să se răcească bine.
Pui în blender conţinutul tăvii, amesteci cu siropul de brad şi pasezi bine.
Adaugi smântână, mugurii de pin, iar la urmă nucile pisate. Amestecul obţinut îl treci într-un vas şi pentru 4 ore îl ţii în congelator.
Din când în când amesteci cu un tel sau cu mixerul, pentru a nu face aşchii de gheaţă.
Serveşti îngheţata în cupe, decorată cu muguri de pin şi presărată cu o ploaie de nuci măcinate.
Inghetata cu mere, nuci si sirop de brad
Pofta buna!