Inghetata de mure cu lamaie si iaurt
PrinteazaInghetata de mure cu lamaie si iaurt din: oua, sare, zahăr pudră cu aromă de vanilie, coaja si zeama de lamaie, iaurt gras, mure inghetate
Ingrediente:
- 2 albuşuri
- un praf de sare
- 20 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
- coaja rasă şi zeama de la1 lămâie
- 140 g iaurt gras
- 600 g mure inghetate
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugi 1 linguriţă de zeamă de lămâie şi mai baţi 1 minut. Adaugi apoi treptat zahărul pudră şi mixezi până se topeşte zahărul.
Adaugi peste albuşul bătut coaja rasă şi restul de zeamă de lămâie, iaurtul şi mixezi totul. Pui murele într-un blender, deasupra torni amestecul de albuşuri şi mixezi totul bine până când s-au zdrobit bine murele şi obţii o pastă omogenă.
Dai pasta la congelator timp de 1-2 ore. După acest timp, scoţi îngheţata din congelator, mixezi, apoi o mai dai o dată la congelator timp de 2-4 ore, până când se întăreşte.
O serveşti în cupe, decorată cu mure sau simplă. Această îngheţată este răcoroasă şi are succes, mai ales în zilele foarte călduroase, dar o poţi prepara oricând, cu mure din congelator.
Inghetata de mure cu lamaie si iaurt
Pofta buna!