Inghetata de mure si vanilie
PrinteazaO reteta de inghetata de mure si vanilie din: smantana, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, zahar, mure si mascarpone.
- 1 1/3 ceasca smantana grasa
- 3/4 ceasca lapte
- 1 baton de vanilie
- 3 galbenusuri mari de ou
- 3/4 ceasca zahar
- 3 cesti mure
- 1/4 ceasca mascarpone sau alta crema de branza
Mod de preparare:
Puneti fructele de padure intr-o tigaie la foc mic, pana cand incepe sa se elibereze sucul lor. Luati vasul de pe foc si faceti din fructele incalzite un piure. Taiati vanilia pe lungime, pentru a elibera semintele.
Puneti-o in laptele amestecat cu smantana, la foc mic, eventual bain-marie si amestecati. Nu lasati amestecul sa fiarba, luati-l de pe foc inainte ca aceasta sa dea in clocot. Separat, frecati galbenusurile cu zaharul, pana cand amestecul se deschide la culoare si devine cremos.
Turnati in acest amestec, treptat, laptele cald, amestecand incontinuu. Puneti din nou amestecul la bain-marie, amestecati mereu si luati vasul de pe foc atunci cand amestecul s-a ingrosat.
Adaugati piureul de fructe si crema de branza, amestecati bine pentru omogenizare. Lasati amestecul sa se raceasca, apoi puneti-l la congelator pentru mai multe ore.
Inghetata de mure si vanilie
Pofta buna!