Inghetata napolitana
PrinteazaInghetata napolitana
- 5 gălbenuşuri
- 125 g zahăr
- 1l lapte
- 1/2 baton vanilie
- 125 g fructe zaharate
- limbi de pisică
- sos dulce sau sos cald de ciocolată
Mod de preparare:
Punem într-un vas gălbenuşurile şi zahărul pisat. Amestecăm bine totul ca o spumă. Fierbem laptele cu vanilie.
Turnăm laptele fierbinte în gălbenuşuri, cîte puţin, şi punem vasul pe plită sau pe baia de apă, amestecînd pînă ce compoziţia se îngroaşă ca o cremă.
Luăm de la foc şi lăsăm să se răcească, apoi strecurăm crema direct în şerbetieră.Mai departe procedăm ca la îngheţata de lămîie.
In acest timp pregătim fructe zaharate, tăiate în cuburi mici : coajă de lămîie, de portocală, pere, piersici, caise, vişine, cireşe etc.
Cînd se întăreşte îngheţata, scoatem paletele din şerbetieră şi adăugăm fructele, păturind şi amestecînd încet cu lingura .
După ce am pus fructele, umplem o bombă cu îngheţată şi o aşezăm într-o căldare cu gheaţă şi sare.
Mai departe procedăm ca la îngheţata de cafea pusă în bombă . Lăsăm bomba să stea cel puţin două ore. Putem servi imediat, sau după cîteva ore, cu limbi de pisică.
Cine doreşte poate servi îngheţată napolitană cu sos cald de ciocolată sau cu alt sos dulce, după plac .
Pofta buna!