Inghetata napolitana

Printeaza

Inghetata napolitana

Ingrediente:Inghetata napolitana

  • 5 gălbenuşuri
  • 125 g zahăr
  • 1l lapte
  • 1/2 baton vanilie
  • 125 g fructe zaharate
  • limbi de pisică
  • sos dulce sau sos cald de cio­colată

 

Mod de preparare:

Punem într-un vas gălbenuşurile şi za­hărul pisat. Amestecăm bine totul ca o spumă. Fierbem laptele cu vanilie.

Tur­năm laptele fierbinte în gălbenuşuri, cîte puţin, şi punem vasul pe plită sau pe baia de apă, amestecînd pînă ce compo­ziţia se îngroaşă ca o cremă.

Luăm de la foc şi lăsăm să se răcească, apoi stre­curăm crema direct în şerbetieră.Mai departe procedăm ca la îngheţata de lămîie.

In acest timp pregătim fructe zaharate, tăiate în cuburi mici : coajă de lămîie, de portocală, pere, piersici, caise, vişi­ne, cireşe etc.

Cînd se întăreşte înghe­ţata, scoatem paletele din şerbetieră şi adăugăm fructele, păturind şi amestecînd încet cu lingura .

După ce am pus fructele, umplem o bombă cu îngheţată şi o aşezăm într-o căldare cu gheaţă şi sare.

Mai departe procedăm ca la îngheţata de cafea pusă în bombă . Lăsăm bomba să stea cel puţin două ore. Pu­tem servi imediat, sau după cîteva ore, cu limbi de pisică.

Cine doreşte poate servi îngheţată napolitană cu sos cald de ciocolată sau cu alt sos dulce, după plac .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.