Inghetata cu nuci, alune si mure

Printeaza

O reteta de inghetata cu nuci, alune si mure din: samburi de nuca, alune, banza, smantana, coaja de lamaie, zahar, mure, sirop si menta.

Ingrediente:

  • 30-40 samburi de nuca prajiti
  • 10-20 alune nesarate, prajite
  • 100 g branza dulce (de vaca)
  • 150 ml smantana dulce, grasa
  • putina coaja de lamaie rasa
  • 10 linguri zahar
  • 50 g mure sau alte fructe

pentru decor:

  • sirop de mure sau fructe de padure
  • 1 frunzulita de menta proaspata

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, amesteci brânza dulce cu 2 linguri de zahăr şi coaja de lămâie. Baţi smântână cu mixerul, împreu­nă cu restul de zahăr, până devin o cremă, apoi adaugi murea şi compoziţia de brânză.

Le mixezi puţin, să devină o cremă, într-o tăviţă potrivită pentru can­titatea de compoziţie, pui alune­le şi nucile, peste acestea torni compoziţia obţinută, dar ai grijă să nu amesteci cu lingura nucile cu această cremă. Laşi la frigider 30 de minute, după care poţi servi îngheţata.

Asamblezi inghetata:

Pe o farfurie pui 6 bucată (sau mai multe) de îngheţată, să fie cu nucile în sus (iar o bucată cu nucile în jos), iar pţpste îngheţată stropeşti puţin sirop de mure şi decorezi cu o frunză de mentă.

Inghetata cu nuci, alune si mure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.