Inghetata cu nuci, alune si mure
PrinteazaO reteta de inghetata cu nuci, alune si mure din: samburi de nuca, alune, banza, smantana, coaja de lamaie, zahar, mure, sirop si menta.
- 30-40 samburi de nuca prajiti
- 10-20 alune nesarate, prajite
- 100 g branza dulce (de vaca)
- 150 ml smantana dulce, grasa
- putina coaja de lamaie rasa
- 10 linguri zahar
- 50 g mure sau alte fructe
pentru decor:
- sirop de mure sau fructe de padure
- 1 frunzulita de menta proaspata
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteci brânza dulce cu 2 linguri de zahăr şi coaja de lămâie. Baţi smântână cu mixerul, împreună cu restul de zahăr, până devin o cremă, apoi adaugi murea şi compoziţia de brânză.
Le mixezi puţin, să devină o cremă, într-o tăviţă potrivită pentru cantitatea de compoziţie, pui alunele şi nucile, peste acestea torni compoziţia obţinută, dar ai grijă să nu amesteci cu lingura nucile cu această cremă. Laşi la frigider 30 de minute, după care poţi servi îngheţata.
Asamblezi inghetata:
Pe o farfurie pui 6 bucată (sau mai multe) de îngheţată, să fie cu nucile în sus (iar o bucată cu nucile în jos), iar pţpste îngheţată stropeşti puţin sirop de mure şi decorezi cu o frunză de mentă.
Inghetata cu nuci, alune si mure
Pofta buna!