Inghetata de nuci

Printeaza

Inghetata de nuci

Ingrediente:

  • îngheţata de vanilie
  • 400 g nuci (sau alune)
  • 100 g zahăr (pentru caramel)
  • putină lămîie

 

Mod de preparare:

Inghetata de nuci: Pregătim compoziţia ca pentru o- în­gheţată obişnuită de vanilie. O turnăm într-un castron. Punem în compoziţia fierbinte nuci caramelizate (pralinate) şi pisate.

Lăsăm să se răcească, amestecînd tot timpul cu lopăţică. Apoi strecurăm compoziţia printr-un tifon, o turnăm în şerbetieră, punem gheaţă şi sare şi în­vîrtim pînă se întăreşte îngheţata.

Nucile se pregătesc astfel: curăţăm nucile de coajă, le punem în cuptor, la foc domol, să se prăjească puţin, ca să se ia uşor pieliţa lor, sau le opărim în apă clocotită, acoperindu-le cu capacul, 10-15 minute  apoi le curăţăm ca pe mig­dale şi le uscăm pe maşină.

Pregătim ca­ramelul într-o cratiţă, din zahăr tos şi cîteva picături de zeamă de lămîie.

Aşe­zăm cratiţa pe maşină la foc viu, ames­tecînd tot timpul cu o lopăţică, pînă se topeşte complet zahărul şi se transfor­mă într-un sirop roşu închis, adică în caramel.

Punem nucile pregătite, ames­tecînd repede. Apoi scoatem imediat nu­cile şi le punem într-o farfurie unsă cu ulei bun.

Pisăm o parte din nuci, le adăugăm în compoziţia fiartă şi fierbinte (nu crudă) şi le lăsăm să stea pînă se răceşte compoziţia.

După aceea le scoa­tem strecurînd compoziţia şi adăugăm pentru garnitură nuci întregi sau jumă­tăţi, caramelizate, în momentul cînd com­poziţia este pe jumătate îngheţată şi nu mai avem de învirtit mult. Dacă le pu­nem de la început, cad la fund, adunîndu-se într-un singur loc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.