Inghetata de nuga pe pat de frisca

Printeaza

Inghetata de nuga pe pat de frisca din: alune de padure, ciocolata amaruie, galbenusuri, zahar, lapte, frisca si fulgi de alune de padure.

Ingrediente

  • 100 g alune de padure
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 200 g frisca
  • 4 linguri fulgi de alune de padure

 

Mod de preparare:

incinge cuptorul la 200 °C. prăjesc în tavă alunele, 10-15 min. scort din cuptor, se lasă să se răcească şi se decojesc; miezul se macină.

topeşte ciocolata la bain- marie şi se înglobează alunele. Gălbenuşurile se bat separat, în baie de abur, cu zahăr.

încălzeşte laptele şi se înglobează treptat în compoziţia de ouă. scoate vasul din baia de apă fierbinte şi se mută într-o baie de apă cu cuburi de gheaţă.

bate compoziţia în continuare, până ce începe să se întărească. adaugă lingură cu lingură compoziţia de ciocolată şi se încorporează.

pune compoziţia în maşina se îngheţată şi se lasă să se congeleze sau se toarnă într-un recipient de metal şi se dă la congelator cca 3 ore, amestecand din 30 în 30 de minute cu mixerul.

prăjesc fulgii de alune într-o se presară deasupra jumătate din cantitatea de arahide. acoperă cu stratul de sus, care se glazurează cu ciocolată topită.

presară restul de arahide şi se lasă să se usuce.

 

Inghetata de nuga pe pat de frisca

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • reteta nuga

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.