Inghetata parfe de ciocolata
PrinteazaInghetata parfe de ciocolata din: galbenusuri, zahar, cacao, lapte, ciocolata menaj, frisca.
- 3 galbenusuri
- 200 g zahar
- 70 g cacao
- 120 ml lapte
- 170 g ciocolata menaj neagra
- 60 g frisca cu 32% grasime
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, torni laptele şi pui pe baie de aburi, amesteci până când se îngroaşă compoziţia.
Dai deoparte până să dea în clocot (dacă nu ai fost atent şi a dat primul clocot, pune imediat recipientul într-un vas cu gheaţă, ca să opreşti fierberea şi continui să amesteci până când şodoul îşi revine, nu mai este tăiat). Incorporezi cacaua şi laşi la răcit.
Când şodoul este rece, baţi frişca, pe care o ţii la frigider de cu seară, şi o încorporezi uşor. Torni compoziţia într-un vas uscat şi rece şi dai la congelator. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi decorezi.
Inghetata parfe de ciocolata
Pofta buna!