Inghetata de pepene galben cu biscuiti
PrinteazaInghetata de pepene galben cu biscuiti din: pepene galben, suc si coaja de lamai, apa fiarta, zahar si biscuiti.
Ingrediente:
- 1 pepene galben
- sucul si coaja rasa de la 5 lamai
- 500 ml apa fiarta si racita
- 450 g zahar
- 5 biscuiti amaretti sau din ovaz
Mod de preparare:
Curăţaţi pepenele galben de coajă şi de seminţe, tăiaţi-l în cubuieţe.
Fierbeţi apa cu zahărul şi când siropul începe să se îngroaşe, adăugaţi cubuleţele de pepene, amestecaţi şi după 5 minute luaţi vasul de pe foc şi adăugati sucul şi coaja rasă de lămâie.
Amestecaţi şi lăsaţi amestecul la răcit. Pisaţi biscuiţii pentru a obţine un pesmet fin.
Amestecaţi pesmetul în compoziţia rece şi puneţi amestecul la congelator. Amestecaţi după prima oră de congelare.
Ornaţi cu frunze de mentă. Puteţi servi îngheţata în jumătăţi de pepene.
Inghetata de pepene galben cu biscuiti
Pofta buna!