Inghetata de pepene galben
PrinteazaInghetata de pepene galben din: crema de vanilie, zahar pudra, lapte, smantana, vanilie, lapte condensat, pepene galben.
Ingrediente:
- 3 linguri rase cu praf de cremă de vanilie
- 1 lingură rasă cu zahăr pudră
- 600 ml lapte
- 150 ml smântână
- 1/2 linguriţă cu esenţă de vanilie
- 200 g lapte condensat
- 750 g pulpă de pepene galben, pasată
Mod de preparare Inghetata de pepene galben:
Pune praful de cremă de vanilie, zahărul şi 2 linguri de lapte într-un bol şi mixează-le cu un blender de mână.
Toarnă laptele rămas într-o crăticioară şi încălzeşte-l până când aproape dă în fiert, apoi adaugă-l treptat în crema de vanilie, amestecând mereu.
Toarnă totul înapoi în cratiţă şi fierbe la foc mic, timp de 1 -2 minute, la cratiţă de pe foc.
Lasă să se răcească 5 minute, apoi adaugă vanilia şi laptele condensat. Lasă să se răcească complet.
Toarnă compoziţia într-o formă de plastic şi lasă la congelator timp de 1 oră şi jumătate.
Scoate compoziţia într-un bol şi bate-o până când devine cremoasă, folosind un mixer.
Adaugă piureul de pepene galben, mixează şi toarnă compoziţia înapoi în forma de plastic. Congelează.
Pentru a servi, scoate îngheţata cu 15 minute înainte.
Pofta buna!