Inghetata de pepene galben

Printeaza

Inghetata de pepene galben din: crema de vanilie, zahar pudra, lapte, smantana, vanilie, lapte condensat, pepene galben.

Ingrediente:

  • 3 linguri rase cu praf de cremă de vanilie
  • 1 lingură rasă cu zahăr pudră
  • 600 ml lapte
  • 150 ml smântână
  • 1/2 linguriţă cu esenţă de vanilie
  • 200 g lapte condensat
  • 750 g pulpă de pepene galben, pasată

 

Mod de preparare Inghetata de pepene galben:

Pune praful de cremă de vanilie, zahărul şi 2 linguri de lapte într-un bol şi mixează-le cu un blender de mână.

Toarnă laptele rămas într-o crăticioară şi încălzeşte-l până când aproape dă în fiert, apoi adaugă-l treptat în crema de vanilie, amestecând mereu.

Toarnă totul înapoi în cratiţă şi fierbe la foc mic, timp de 1 -2 minute, la cratiţă de pe foc.

Lasă să se răcească 5 minute, apoi adaugă vanilia şi laptele condensat. Lasă să se răcească complet.

Toarnă compoziţia într-o formă de plastic şi lasă la congelator timp de 1 oră şi jumătate.

Scoate compoziţia într-un bol şi bate-o până când devine cremoasă, folosind un mixer.

Adaugă piureul de pepene galben, mixează şi toarnă compoziţia înapoi în forma de plastic. Congelează.

Pentru a servi, scoate îngheţata cu 15 minute înainte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.