Ingheţată de piersici cu topping de caramel

Printeaza

Ingheţată de piersici cu topping de caramel din: piersici, zahar, albus si frisca vegetala.

Ingrediente:

  • 2 piersici
  • 150 g zahăr
  • 1 albuş
  • 250 ml frişcă vegetală

 

Mod de preparare:

Cu 3 ore înainte de a prepara îngheţata, răceşti frişca lichidă în frigider.

Speli piersicile, le tai în felii şi le fierbi la foc mic, timp de 15 minute, în apă cât să le acopere. Le scurgi şi le pasezi.

Baţi albuşul spumă tare, apoi adaugi zahărul şi baţi în conti­nuare. într-un bol, mixezi frişca răcită, apoi încorporezi piureul de piersici şi bezeaua. Pui compoziţia într-un vas, pe care îl introduci în congelator pentru 2-3 ore.

Decorează îngheţata cu felii de piersici şi toarnă, în fir subţire, un topping de caramel, preparat astfel: într-o crăticioară, caramelizezi 150 g zahăr brun şi 4 linguriţe făină, stingi treptat cu 150 ml apă şi fierbi până se îngroaşă sosul, amestecând continuu, lei cratiţa de pe foc, adaugi 50 g unt şi 1/2 fiolă esenţă de vanilie şi omogenizezi.

Torni toppingul peste îngheţată după ce s-a răcit.

Ingheţată de piersici cu topping de caramel

Poftă bună!

 

 

 

Înghețată de Casă cu Lapte și Ouă

Înghețată de Casă cu Lapte și Ouă – un desert clasic și delicios, perfect pentru zilele călduroase de vară. Preparată din ingrediente simple și naturale, această înghețată are o textură cremoasă și un gust bogat care vă va aminti de copilărie. Înghețata este un desert care datează de mii de ani, originile sale fiind atribuite […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.