Inghetata de piersici
PrinteazaO reteta de inghetata de piersici din: piersici, zahar, albus si frisca vegetala.
- 2 piersici
- 150 g zahar
- 1 albus
- 250 ml frisca vegetala
Mod de preparare:
Cu 3 ore înainte de a prepara îngheţata, răceşti frişca lichidă în frigider. Speli piersicile, le tai în felii şi le fierbi la foc mic, timp de 15 minute, în apă cât să le acopere. Le scurgi şi le pasezi.
Baţi albuşul spumă tare, apoi adaugi zahărul şi baţi în continuare. într-un bol, mixezi frişca răcită, apoi încorporezi piureul de piersici şi bezeaua. Pui compoziţia într-un vas, pe care îl introduci în congelator pentru 2-3 ore.
Decorează îngheţata cu felii de piersici şi toarnă, în fir subţire, un topping de caramel, preparat astfel: într-o crăticioară, caramelizezi 150 g zahăr brun şi 4 linguriţe făină, stingi treptat cu 150 ml apă şi fierbi până se îngroaşă sosul, amestecând continuu, lei cratiţa de pe foc, adaugi 50 g unt şi 1/2 fiolă esenţă de vanilie şi omogenizezi. Torni toppingul peste îngheţată după ce s-a răcit.
Inghetata de piersici
Pofta buna!