Inghetata prajita
PrinteazaInghetata prajita din: lapte, oua, zahar vanilinat, amidon de porumb, zahar, fructe de padure, biscuiti, fulgi de porumb, oua, ulei.
- 1 l lapte dulce
- 8 oua
- 5-6 pliculete de zahar vanilinat
- 5 linguri amidon de porumb
- 10 linguri zahar
- 100 g fructe de padure
- pentru invelis:
- 200 g biscuiti
- 300 g fulgi de porumb
- 3 oua
- 2 linguri zahar
- ulei pentru prajit (preferabil de porumb)
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilinat şi amidonul de porumb. Diluezi cu 200 ml lapte, iar restul de lapte îl fierbi. Când laptele ajunge la punctul de fierbere, torni compoziţia cu ouă, „în fir subţire”, amestecând permanent. Laşi să fiarbă compoziţia şi amesteci în continuare, până se îngroaşă.
Laşi compoziţia să se răcorească şi o amesteci apoi delicat cu albuşurile bătute spumă tare. Adaugi fructele de pădure tăiate bucăţele cu un cuţit bine ascuţit şi amesteci. Introduci compoziţia obţinută la congelator pentru 2 ore să se întărească şi pentru a o putea transforma în bile (de dimensiunea mingiilor de ping-pong). Aşezi bilele în congelator pentru o noapte, să îngheţe bine.
Sfărâmi biscuiţii şi fulgii de porumb, îi amesteci, tăvăleşti repede bilele de îngheţată prin sfărâmături, le pui la congelator pentru 1 oră. între timp, baţi ouăle cu zahărul. Treci bilele prin acest amestec, din nou prin sfărâmături, le laşi apoi .încă o oră la congelator.
Prăjeşti bilele în baie de ulei, câte 2 odată, circa 30 de secunde, la foc iute. Le scoţi din ulei şi le serveşti imediat.
Inghetata prajita
Pofta buna!
Incoming search terms:
- inghetata prajita