Inghetata raw cu lavanda si mure
PrinteazaInghetata raw cu lavanda si mure din: apa de cocos, caju, nuca de cocos, mure, miere, vanilie, sare, ulei de cocos, lavanda.
- 1 ceaşcă apă de cocos
- 2 ceşti caju crud (înmuiat cel puţin 4 ore)
- 2 ceşti pulpă de nucă de cocos (tăiată mărunt)
- 2 ceşti mure (proaspete sau congelate)
- 1/2 ceaşcă miere sau sirop de agave
- seminţele de la 1 păstaie de vanilie
- 1 vârf cuţit de sare
- 1/2 ceaşcă ulei de cocos presat la rece
- 3 linguri lavandă uscată
Mod de preparare:
Pui în blender toate ingredientele, mai puţin uleiul de cocos presat la rece şi lavanda uscată. Mixezi până când obţii o textură cremoasă.
Adaugi 1/2 ceaşcă ulei de cocos (este lichid la temperaturi de peste 23 °C) şi lavanda. Continui procesarea până când compoziţia devine omogenă (în total, circa 10 minute). Pui compoziţia în maşina de îngheţată şi laşi 1 oră să amestece, conform instrucţiunilor de funcţionare ale aparatului.
Dacă nu ai maşină de îngheţată, pui îngheţata într-un vas acoperit, după care o dai la congelator şi o laşi până se întăreşte (câteva ore). După acest timp, serveşti îngheţata în cupe. Poţi adăuga şi un topping raw, de ciocolată sau de mure.
Pofta buna!