Inghetata raw cu lavanda si mure

Printeaza

Inghetata raw cu lavanda si mure din: apa de cocos, caju, nuca de cocos, mure, miere, vanilie, sare, ulei de cocos, lavanda.

Ingrediente:Inghetata raw cu lavanda si mure

  • 1 ceaşcă apă de cocos
  • 2 ceşti caju crud (înmuiat cel puţin 4 ore)
  • 2 ceşti pulpă de nucă de cocos (tăiată mărunt)
  • 2 ceşti mure (proaspete sau congelate)
  • 1/2 ceaşcă miere sau sirop de agave
  • seminţele de la 1 păstaie de vanilie
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 1/2 ceaşcă ulei de cocos presat la rece
  • 3 linguri lavandă uscată

 

Mod de preparare:

Pui în blender toate ingredientele, mai puţin uleiul de cocos presat la rece şi lavanda uscată. Mixezi până când obţii o textură cremoasă.

Adaugi 1/2 ceaşcă ulei de cocos (este lichid la temperaturi de peste 23 °C) şi lavanda. Continui procesarea până când compoziţia devine omogenă (în total, circa 10 minute). Pui compoziţia în maşina de îngheţată şi laşi 1 oră să amestece, conform instrucţiunilor de funcţionare ale aparatului.

Dacă nu ai maşină de îngheţată, pui îngheţata într-un vas acoperit, după care o dai la congelator şi o laşi până se întăreşte (câteva ore). După acest timp, serveşti îngheţata în cupe. Poţi adăuga şi un topping raw, de ciocolată sau de mure.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.