Inghetata raw cu visine, caju si vanilie
PrinteazaInghetata raw cu visine, caju si vanilie din: caju hidratat, suc de lamaie, miere, apa plata, visine, batoane de vanilie sau vanilie pudră bio.
Ingrediente:
- 250 g caju hidratat 4-6 ore
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 lingură miere (puteţi ajusta cantitatea după gust)
- 200 ml apă plată
- 400 g vişine fără sâmburi
- 2 batoane de vanilie sau 1 linguriţă de vanilie pudră bio
Mod de preparare:
Se amestecă în blender baza de îngheţată formată din nucile caju hidratate, apa plată, lămâia şi mierea. După omogenizare se împarte în 2 părţi egale.
Crema de vişine se obţine amestecând în blender o parte din baza de îngheţată cu vişinele. Crema de vanilie se obţine mixând în blender baza de îngheţată cu vanilia (pudra de vanilie sau seminţele din baton).
Pentru a avea consistenţă similară cu crema de vişine, se mai adaugă puţină apă plată.
Pentru a transforma aceste creme delicioase în îngheţată fină şi cremoasă, aveţi două variante: fie se dau la congelator şi se amestecă cu lingura de lemn din 30 în 30 min., timp de 2 ore, fie se dau la congelator 2-3 ore, apoi se amestecă încă o dată, pe rând, în blender.
Se consumă imediat sau se poate păstra la congelator încă aproximativ 7 zile.
Inghetata raw cu visine, caju si vanilie
Pofta buna!