Inghetata cu rom si capsune

Printeaza

Inghetata cu rom si capsune din: zahar tos, lamai, colorant alimentar, rom, apa carbogazoasa, inghetata de capsune, capsune, menta.

Ingrediente:

  • 175 g zahăr fos
  • zeama şi coaja rasă de la 6 lămâi
  • colorant alimentar verde – opţional
  • 60 ml rom alb
  • 125 ml apă carbogazoasă
  • 8 porţii de îngheţată de căpşune sau sorbet
  • câteva felii de lămâie, tăiate în două
  • căpşune şi mentă pentru ornat

 

Mod de preparare:

Inghetata cu rom si capsune: Pentru a prepara sorbetul graniţa de lămâie într-un vas pe foc mic dizolvă zahărul în 150 ml apă şi lasă să se răcească.

Adaugă zeama şi coaja de lămîie şi câteva picături de colorant, dacă foloseşti, romul şi apa carbogazoasă.

Toarnă într-o cutie din plastic largă şi dă la congelator minumum 2 ore şi apoi la fiecare 30 min., scoate din congelator şi răzuieşte cu furculiţa. Apoi dă la congelator peste noapte.

Dă la congelator 8 pahare de Martini. Pune în fiecare o cupă de îngheţată sau sorbet, o lingură de graniţa de lămâie, o felie de lămâie şi ornează cu căpşune proaspete şi frunze de mentă. Nu uita să pui linguriţe!

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Berea Pilsner Urquell

Berea Pilsner Urquell: Istorie, Producție, Recunoaștere și Ghid Complet de Servire. Pilsner Urquell: Prima Bere Pilsner din Lume, Originară din Republica Cehă Istoria – Pilsner Urquell a fost creată pentru prima dată în 1842 în orașul Plzeň, situat în ceea ce este astăzi Republica Cehă. Aceasta este considerată prima bere de tip Pilsner din lume […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.