Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară
PrinteazaIngheţată cu rubarbă şi scorţişoară din: rubarba, apa, zahar pudra, galbenusuri, zahar vnailat, visinata, smantana, scortisoara.
Inrgediente:
- 400 g de rubarba
- 100 ml de apa
- 70g + 120 g zahar pudra
- 4 galbenusuri
- 1 zahar vanilat
- 1 lingurita de visinata
- 200 ml smantana
- 1 lingurita de scortisoara
Mod de preparare Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară:
Speli, cureţi şi tai rubarba feliuţe. Le fierbi 5 minute cu apa şi cu 70 g de zahăr. Pui echivalentul a 2 tije deoparte.
Mixezi restul şi laşi la răcit. Baţi gălbenuşurile, restul de zahăr pudră, zahărul vanilat, scorţişoara şi vişinata, până obţii un amestec spumos.
Baţi frişca ţinută în prealabil la rece. Amesteci uşor toate ingredientele, iar compoziţia o pui într-un recipient de plastic sau de sticlă şi-l acoperi.
Dai recipientul la congelator, dar amesteci din sfert în sfert de oră, până nu se mai formează ace de gheaţă, în momenul servirii, adaugi bucăţelele de rubarbă fiartă, păstrate pentru decor.
Pofta buna!