Inghetata de smochine
PrinteazaInghetata de smochine din: smochine, suc de lamaie, cuisoare, zahar, sare si smantana.
- 900 g (circa 20 bucati) smochine proaspete sau 1 cana de smochine conservate (gem)
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1/4 lingura cuisoare (sau anason/cardamom)
- 3/4 cana zahar
- un praf sare
- 1 cana smantana grasa
- 1/2 cana smantana semidegresata
Mod de preparare:
Tai smochinele în bucăţi mici. Le pui într-o oală cu 1/2 cană apă şi zahărul, la foc mediu, amesteci ocazional circa 20-25 de minute, până se îngroaşă bine.
Ar trebui să iasă circa 1 cană de gem. Răceşti gemul, îl amesteci cu cele două tipuri de smântână, cuişoarele, sarea, sucul de lămâie (dacă foloseşti doar gem, nu mai pui zahăr).
Răceşti bine în frigider, cel puţin 3 ore (peste noapte).
Pui apoi compozitia in aparatul de inghetata sau direct in congelator.
Inghetata de smochine
Pofta buna!