Inghetata – Spumoni

Printeaza

Inghetata – Spumoni

SpumoniAcest desert din îngheţată reprezintă o specialitate napolitană si se comercializează în general iarna, deşi în afara Italiei, unde se vinde sub denumirea de desert „neapolitan”, se găseşte de-a lungul întregului an.

Există mai multe variante, dar de regulă se face din batoane de îngheţată, amestecate cu frişcâ sau spumă de albuş de ou şi aranjate în culori contrastante. Frişca aromatizată cu rom sau lichior şi îmbogăţită cu nuci prăjite şi fructe confiate se aşazâ mai întâi într-un strat la mijloc, apoi se înveleşte întreaga compoziţie în frişcâ şi se îngheaţă din nou într-o formă elaborată.

Alte variante de spumoni au o formă bombată, în care straturile colorate de îngheţată sunt aranjate în jurul unui miez de sorbet. Spumoni se face rareori în casă, deoarece necesită o preparare elaborată.

Desertul se vinde de obicei tăiat în felii, separate cu ajutorul unor foi de hârtie cerată.

 

 

Savurati!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.