Pulpe de Pui cu Legume la Cuptor din: pulpe de pui, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, ulei de masline, cimbru, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui (aproximativ 800 de grame) 2 cartofi mari, taiati cubulete 2 morcovi, taiati rondele 1 ceapa mare, taiata solzi 2 catei de usturoi, tocati marunt 2 linguri de […]
Ingheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală
PrinteazaIngheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală din: galbenusuri, zahar pudra, lapte, smantana degresata, vanilie, coaja de portocala confiata.
Inrgediente:
- 2 galbenusuri
- 60 g zahar pudra
- 200 ml lapte
- 250 g smantana degresata sau 250 ml frisca lichida
- 1 baton de vanilie sau 1 fiola esenta de vanilie
- 2 linguri coaja de portocala confiata
Mod de preparare:
Fierbi laptele timp de aproximativ 10 minute, împreună cu batonul de vanilie. Amesteci din când în când, ca să nu se lipească de baza vasului. Intr-o altă cratiţă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră, până obţii o cremă omogenă.
Strecori laptele, îl laşi puţin să se răcească şi îl torni treptat în cratiţa cu crema de gălbenuşuri, aşezată pe baie de abur.
Amesteci până când încorporezi tot laptele, iar compoziţia se îngroaşă. Adaugi coaja de portocală confiată şi omogenizezi.
Când crema a devenit consistentă, iei vasul de pe foc şi amesteci din când în când, ca să se răcească mai repede.
Adaugi smântână şi amesteci bine, apoi o păstrezi în congelator pentru cel puţin 3 ore.
Ingheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală
Pofta buna!
Hot Dog cu guacamole și ceapa caramelizata
Hot Dog cu Guacamole și ceapa caramelizata din: chifle, carnati din carne de pui sau curcan, avocado, usturoi, suc de lime, sare, piper, ulei de masline, zahar brun. Ingrediente: 4 chifle pentru hot dog 4 carnați din carne de pui sau curcan 2 avocado coapte 1 cățel de usturoi 1 lingură de suc de […]