Inghetata cu vanilie, frisca si fructe
PrinteazaInghetata cu vanilie, frisca si fructe din: lapte, frisca lichida, zahar, oua, esenta de vanilie, fructe: căpşuni, cireşe, după preferinţă.
- 350 ml lapte
- 250 ml frişcă lichidă
- 150 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 300 g fructe: căpşuni, cireşe, după preferinţă
Mod de preparare:
Laptele şi frişca le pui într-o cratiţă şi le dai la fiert, la foc mic. Ouăle şi zahărul le amesteci până se transformă într-o cremă albă. Adaugi compoziţia de lapte şi frişca din cratiţă, amesteci repede şi pui iarăşi pe foc.
Când compoziţia începe să se lipească de lingură, iei cratiţa de pe foc şi torni compoziţia în aparatul de îngheţată.
Porneşti aparatul şi adaugi fructele tăiate grosier. Amesteci totul şi dai vasul cu îngheţată la congelator pentru 6 ore. Serveşti îngheţata cu fructe proaspete.
Pofta buna!