Inghetata cu vanilie, frisca si fructe

Printeaza

Inghetata cu vanilie, frisca si fructe din: lapte, frisca lichida, zahar, oua, esenta de vanilie, fructe: căpşuni, cireşe, după preferinţă.

Ingrediente:Inghetata cu vanilie, frisca si fructe

  • 350 ml lapte
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 150 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 300 g fructe: căpşuni, cireşe, după preferinţă

 

 

 

 

Mod de preparare:

Laptele şi frişca le pui într-o cratiţă şi le dai la fiert, la foc mic. Ouăle şi zahărul le amesteci până se transformă într-o cremă albă. Adaugi compoziţia de lapte şi frişca din cratiţă, amesteci repede şi pui iarăşi pe foc.

Când compoziţia începe să se lipească de lingură, iei cratiţa de pe foc şi torni compoziţia în apa­ratul de îngheţată.

Porneşti aparatul şi adaugi fructele tăiate grosier. Amesteci totul şi dai vasul cu îngheţată la congelator pentru 6 ore. Serveşti îngheţata cu fructe proaspete.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.