Inghetata de vanilie cu frisca si lapte

Printeaza

Inghetata de vanilie cu frisca si lapte din: lapte dulce pasteurizat, ouă, zahar, frisca, păstaie de vanilie sau esenţă de vanilie.

 

Ingrediente:

  • 1 l lapte dulce pasteurizat
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g frişcă bătută
  • 1 păstaie de vanilie sau 1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Fierbi la foc mediu laptele împreună cu păstaia de vanilie pe care ai despicat-o. După 10-15 minute, strecori laptele şi îl păstrezi pe foc.

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, până când obţii o spumă omogenă, de culoare des­chisă.

Incorporezi crema de gălbenuşuri în laptele cald şi amesteci timp de 4-5 secunde, nu mai mult, fiindcă se poate tăia. Iei vasul de pe foc, omogenizezi cu un tel în formă de pară şi o laşi să se răcească.

între timp, baţi albuşurile spumă tare şi le adaugi în crema răcită, apoi încorporezi frişca bătută şi esenţa, dacă nu ai folosit păstaie de vanilie.

Torni crema într-un vas de plastic sau în mai multe vase mai mici, dacă vrei să îngheţe mai rapid. Păstrezi crema în congelator, pentru 12 ore.

Ca să obţii cu uşurinţă bulgăraşi perfecţi, încălzeşti cleştele pentru îngheţată în apă fierbinte.

Scoţi câte 2-3 bulgăraşi de îngheţată şi îi pui în cupe sau în cornete de napolitană.

 

Inghetata de vanilie cu frisca si lapte

Inghetata_de_vanilie_cu_frisca_si_lapte

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.