Inghetata de vanilie cu fulgi de migdale

Printeaza

Inghetata de vanilie cu fulgi de migdale din: oua, zahar, vanilie, lapte, frisca, fulgi de migdale, pepene.

 

Ingrediente:

  • 3 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • 120 ml lapte
  • 60 ml frişcă lichidă
  • 20 g fulgi de migdale
  • pepene galben, opţional
  • pepene verde, opţional

 

Mod de preparare Inghetata de vanilie cu fulgi de migdale:

Amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi torni laptele. Tai păstaia de vanilie pe jumătate, îi scoţi seminţele şi o adaugi cu totul în amestecul de lapte.

Pui pe baie de aburi, amesteci g până când se îngroaşă compoziţia şi dai deoparte înainte să dea în clocot.

Laşi la răcit. Când amestecul este rece, scoţi păstaia, adaugi migdalele, baţi frişca, pe care o ţii la frigider de seara, şi o încorporezi în compoziţie.

Torni îngheţata într-un vas şi o dai la congelator. O poţi servi cu pepene galben şi verde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.