Inghetata de vanilie cu fulgi de migdale
PrinteazaInghetata de vanilie cu fulgi de migdale din: oua, zahar, vanilie, lapte, frisca, fulgi de migdale, pepene.
Ingrediente:
- 3 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- 120 ml lapte
- 60 ml frişcă lichidă
- 20 g fulgi de migdale
- pepene galben, opţional
- pepene verde, opţional
Mod de preparare Inghetata de vanilie cu fulgi de migdale:
Amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi torni laptele. Tai păstaia de vanilie pe jumătate, îi scoţi seminţele şi o adaugi cu totul în amestecul de lapte.
Pui pe baie de aburi, amesteci g până când se îngroaşă compoziţia şi dai deoparte înainte să dea în clocot.
Laşi la răcit. Când amestecul este rece, scoţi păstaia, adaugi migdalele, baţi frişca, pe care o ţii la frigider de seara, şi o încorporezi în compoziţie.
Torni îngheţata într-un vas şi o dai la congelator. O poţi servi cu pepene galben şi verde.
Pofta buna!