Inghetata de visine
PrinteazaInghetata de visine din: lapte condensat, frisca, visine.
- 1 cutie de lapte condensat dulce
- 400 ml frişca lichidă
- 500 g vişine
Mod de preparare:
Laptele şi frişca se ţin la frigider de seara, iar a doua zi se bate frişca, se adaugă laptele, se amestecă bine şi
se lasă la frigider. Vişinele se pun într-un vas pe foc, până scade sucul, apoi se pasează cu blenderul vertical şi se lasă să se răcească.
Se încorporează frişca, iar după omogenizare, se răstoarnă în maşina de îngheţată, a cărei cuvă a stat la congelator cel puţin 24 h şi se procesează 30 de min.
Pentru cine nu are maşină de îngheţată, se pune compoziţia într-o cutie rotundă, se lasă la congelator şi se scoate din 30 în 30 de minute să se amestece.
E suficient de două ori să se amestece, ingredientele fiind foarte reci.
Pofta buna!