Ingrediente asiatice. Ingredientele asiatice sunt o parte esențială a bucătăriei asiatice, cunoscută pentru aromele bogate și diversitatea sa. Aceste ingrediente aduc un amestec unic de gusturi, texturi și arome care îmbogățesc orice preparat. Iată câteva cuvinte despre unele dintre cele mai reprezentative ingrediente asiatice: Făină de tempura Este o făină specială fină, care se […]
Ingrediente si condimente din bucataria asiatica
PrinteazaIngrediente si condimente din bucataria asiatica. Ingredientele asiatice sunt o parte esențială a bucătăriei asiatice, cunoscută pentru aromele bogate și diversitatea sa. Aceste ingrediente aduc un amestec unic de gusturi, texturi și arome care îmbogățesc orice preparat. Iată câteva cuvinte despre unele dintre cele mai reprezentative ingrediente asiatice:
Mirinul
Este un vin de orez uşor îndulcit. Poate fi înlocuit cu succes cu Sherry sec.
Miso
Este o pastă condimentată din orez, germeni de soia sau orz şi boabe de soia. Este disponibil în mai multe sortimente.
Mugurii de Alfalfa
Provin dintr-o plantă furajeră, care se mai numeşte lucerna.
Mugurii de bambus
Au un gust fin, asemănător nucii şi sunt foarte populare ca şi garnitură de legume, caldă sau rece.
Nucşoara şi petalele de nucşoară
Sunt mirodeniile obţinute din arbustul cu acelaşi nume. Fructul, de mărimea unei nuci, este învelit în petale uscate.
Proaspăt rasă, nucşoara îşi răspândeşte mirosul sec-amar. Nucşoara poate fi gătită împreună cu mâncarea, întreagă sau în bucăţi mari, însă trebuie îndepărtată înainte de servire.
Ingrediente si condimente din bucataria asiatica
Savurati!
poate iti place si:
Ingrediente asiatice
Savurati!