Ingrediente din bucataria asiatica
PrinteazaIngrediente din bucataria asiatica: Ingredientele din bucătăria asiatică sunt variate, bogate în arome și reflectă diversitatea culturală a continentului asiatic. Aceste ingrediente sunt utilizate într-o gamă largă de preparate culinare
Este trupul şi sufletul asiaticilor. Substanţele active anţibacteriene care ajută digestia se găsesc în rădăcinile galben-maronii.
Rădăcina de ghimbir poate fi folosită la orice tip de mâncare – de la dulciuri până la fripturi.
Iarba de lămâie
Este o iarbă perenă înmiresmată, a cărei tulpină are un gust fin de lămâie, care se mai estompează prin uscare. La noi se găseşte proaspătă în magazinele specializate, de obicei însă se vinde uscată, la bucată sau măcinată.
Lămâia verde Kaffir
Pentru gustul de lămâie, în bucătăria thailandei se folosesc coaja şi frunzele lămâii verzi Kaffir. Coaja se taie mărunt şi se adaugă în mâncare, în timp ce frunzele sau se fierb întregi şi se scot înainte de servire, sau se consumă tocate mărunt.
Mazărea dulce
Este o mică păstaie de culoare verde deschis cu boabe de mazăre cu gust dulce. E uşor de plantat în orice grădină, însă trebuie culeasă la timp. In cazul în care nu se recoltează la momentul oportun, îşi pierde aroma delicată şi în general nu mai poate fi consumată.
Ingrediente din bucataria asiatica
Savurati!