Ingrediente sanatoase

Printeaza

Ingrediente sanatoase: Două condimente banale şi unul (aparent) mai exotic ţin în echilibru perfect sănătatea trupului şi a minţii. Presară-le zilnic în meniu, câte puţin.

Ceapa

Ajută intestinele. Datorită unei substanţe aromatice cu efect anti-microbian, ceapa reduce fermentaţia intestinală. Şi regularizează absorbţia substanţelor nutritive.

Scade glicemia. Glucochinina, un hormon vegetal tipic, reduce şi menţine constant nivelul glucozei din sânge, reglând producţia de insulină.

Purifică organismul. Ceapa (sub formă de suc) ajută plămânii să funcţioneze eficient şi garantează oxigenarea optimă a sângelui. Pe de altă parte, ceapa are şi acţiune diuretică (ajută la eliminarea toxinelor din organism).

Ghimbirul

Tonic excelent. Aşa-numita rădăcină de ghimbir (de fapt, un ri-zom mare şi cărnos) este un tonic eficace în stări de oboseală, stres şi lipsă de apetit: stimulează glanda suprarenală să producă mai mulţi hormoni cortosteroizi, ce ameliorează tonusul general.

Accelerează digestia. Alungă somnolenţa după masa de prânz, combate starea de greaţă şi răul de transport. Totul datorită principiilor active pe care le conţine: zingiberen (substanţa specifică familiei ghim-birului) şi gingerol (acţionează asupra tractului intestinal).

Prelungeşte tinereţea. Bogat în antioxidanţi, ghimbirul combate acţiunea radicalilor liberi, responsabili cu îmbătrânirea ţesuturilor.

Usturoiul

Antibiotic naitural. Alicina – substanţa care dă mirosul ofensiv al usturoiului – este un antibiotic puternic. Reuşeşte să ucidă germeni periculoşi gen salmonela şi stafilococii. Şi previne infecţiile intestinale.

Protejează inima. Ajoene (sulf organic), altă substanţă de preţ din compoziţia usturoiului, previne coagularea în vasele sangvine, protejându-ne, astfel, de riscul de tromboză.

Reglează presiunea arterială. Usturoiul acţionează ca vasodilatator: relaxând capilarele sangvine, reduce şi regularizează presiunea sângelui.

Efectul de relaxare scade presiunea în cazurile de hipertensiune şi nu creează probleme, în cazurile de tensiune mică.

 

Quesadilla: istoria, ingrediente, și cum să prepari această delicioasă gustare mexicană

Quesadilla: Istoria, Ingrediente, și Cum să Prepari Această Delicioasă Gustare Mexicană Quesadilla. Este o gustare delicioasă și apreciată din bucătăria mexicană, cunoscută pentru combinarea savuroasă de brânză și alte ingrediente într-o lipie de porumb sau făină, care este apoi prăjită sau coaptă până devine crocantă și aurie. Această mâncare simplă, dar extrem de gustată, a […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.