Inima cu sos de vin
PrinteazaInima cu sos de vin din: inima, ulei, vin, piper, sare.
- 1 kg inimă (de porc sau de vită)
- 1 lingură ulei
- 1 pahar vin (roşu)
- piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Inima se taie în jumătate (sau sferturi), se curăţă de cheagurile de sânge, apoi se taie în bucăţele mici (cubuleţe de 1-2 cm latura).
Intr-o cratiţă de circa 2 I se pune uleiul şi, după ce s-a încins, se adaugă bucăţelele de inimă. Se prăjesc până ce se rumenesc pe toate părţile. Atunci se adaugă supă sau apă cât să acopere conţinutul şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce inima se moaie. Se adaugă vinul, piperul (pisat mare), eventual un pahar de supă şi sarea, şi se lasă să mai fiarbă la cuptor 5-10 minute.
Mâncarea se serveşte caldă, cu garnitură de cartofi (natur sau piure) sau de legume fierte.
La pregătire pot fi folosite diferite mirodenii, care imprimă un gust specific întregii mâncări (tarhon, cimbru, coriandru etc.).
Pofta buna!