Inima cu sos de vin

Printeaza

Inima cu sos de vin din: inima, ulei, vin, piper, sare.

Ingrediente:Inima cu sos de vin

  • 1 kg inimă (de porc sau de vită)
  • 1 lingură ulei
  • 1 pahar vin (roşu)
  • piper boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Inima se taie în jumătate (sau sferturi), se curăţă de cheagurile de sânge, apoi se taie în bucăţele mici (cubuleţe de 1-2 cm latura).

Intr-o cratiţă de circa 2 I se pune uleiul şi, după ce s-a încins, se adaugă bucăţelele de inimă. Se prăjesc până ce se rumenesc pe toate părţile. Atunci se adaugă supă sau apă cât să acopere conţinutul şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce inima se moaie. Se adaugă vinul, piperul (pisat mare), eventual un pahar de supă şi sarea, şi se lasă să mai fiarbă la cuptor 5-10 minute.

Mâncarea se serveşte caldă, cu garnitură de cartofi (natur sau piure) sau de legume fierte.

La pregătire pot fi folosite diferite mirodenii, care imprimă un gust specific întregii mâncări (tarhon, cimbru, coriandru etc.).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.