Inima de vita
PrinteazaInima de vita din: inima, slanina, ceapa, ulei, smantana, morcovi, praz, telina, rosii, pasta de rosii, sare, piper, boia.
- 1,5 kg inimă de vită
- 75 g slănină
- 1 ceapă roşie
- 2 linguri ulei
- 500 ml supă de carne
- sare
- 150 ml smântână
- 1 linguriţă boia
- piper
- 1 foaie dafin
- piper Cayenne
- 200 g morcovi
- 200 g praz
- 200 g ţelină (rădăcină)
- 200 g tulpină de ţelină
- 4 roşii
- 1 lingură pastă de roşii
- 1 lingură amidon
Mod de preparare:
Inima se spală bine, se taie în două şi se îndepărtează venele. Slănina se taie felii subţiri care, cu ajutorul unor sccobitori se înfig pe inimă.
Ceapa se taie mărunt, se căleşte, după care se adaugă jumătăţile de inimă şi se mai prăjesc 3 minute. Supa de carne se înfierbântă, se toarnă peste carne, se adaugă foaia de dafin, sare şi piper după gust, puţină boia şi piperul cayenne.
Se acoperă cratiţa şi se fierbe mâncarea timp de 3 ore. Intre timp, se curăţă morcovul, se taie pe lungime, prazul şi tulpina de ţelină se taie bucăţi, ţelina se taie fâşii, iar roşiile sferturi.
Se adaugă în cratiţă şi se mai fierb împreună 15 minute. Când inima este fiartă, se scoate din cratiţă, iar sosul se drege cu puţin amidon.
Inima se serveşte tăiată felii, stropită cu sosul de legume.
Pofta buna!