Inima de vitel umpluta pe pat de varza
PrinteazaInima de vitel umpluta pe pat de varza
- 1 inima vitel
- 600 g carne tocata
- 200 g orez
- 1 ceapa
- 1 lingura untura
- sare
- piper
- delicat
- 2 oua
- boia dulce
- patrunjel
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 varza
Mod de preparare:
La o inimă de viţel curăţată, se adaugă umplutura făcută din 600 g carne tocată, 200 g orez, o ceapă tocatăşi călită într-o lingură de untură, sare, piper, delicat, 2 ouă, boia dulce, apoi o legătură de pătrunjel şi 2 linguri de pastă de tomate.
În ceapa călită în untură, adăugăm orezul spălat, carnea tocată, sare, piper, delicat, o linguriţă de boia dulce, o legătură de pătrunjel tocat mărunt, 2 ouă, o lingură de pastă de tomate, amestecăm totul şi dăm gust de sare.
Inima se curăţă de zgârciuri şi se taie pe dinăuntru ca să putem introduce umplutura de mai sus. Separat, într-o cratiţă, punem o ceapă tocată mărunt, un morcov tăiat rondele, 2-3 fire de cimbru tocat fin, o linguriţă de boia, sare, piper şi o lingură de untură.
Călim puţin zarzavatul, apoi adăugăm o varză tocatăşi trei sau patru roşii tăiate felii. Peste varză, punem inima umplutăşi învelită în două sau trei frunze de varză, adăugăm două sau trei căni de apă sau supă de carne, după care dăm vasul pe plită la foc domol, timp de 3-4 ore.
Se serveşte cu mămăligă caldă şi usturoi.
Pofta buna!