Inimă dulce
PrinteazaInimă dulce
Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- 100 g brânză feta
- 3 ouă
- 250 g zahăr tos
- 100 ml smântână
- un pliculeţ cu budincă de vanilie
- lămâie
- zahăr vanilinat
- 50 g stafide
- 50 g biscuiţi cu unt
- 50 g miezuri de nucă
- mentă decor
- unt
- fistic
- caise confiate
Preparare:
Lămâia se spală, se şterge cu un şervet de bucătărie şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Zahărul tos, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie se amestecă într-un castronel.
Intr-un vas mai mare se pune brânza de vaci, brânza feta şi ouăle. Se mixează totui până când compoziţia devine ca o cremă.
Se adaugă amestecul de zahăr, budinca de vanilie, smântână şi se mixează încă o daită timp de zece minute.
Se presară stafidele, biscuiţii sfărâmaţi şi miezurile de nucă tăiate mărunt sau date prin maşina de tocat. Se amestecă bine compoziţia şi se toarnă totul într-o tavă în formă de inimă, unsă cu unt.
Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace circa 20-30 de minute la foc mediu. Când este gata, prăjitura trebuie să aibă o culoare aurie spre maro deschis.
Se lasă să se răcească, se presară frunze de mentă tocate şi decorul din ciocolată.
Inimă dulce
Pofta buna!