Inimi dulci cu migdale

Printeaza

Inimi dulci cu migdale din: biscuiti, unt, lapte, zahar tos, rahat, cacao, cafea instant, rodie, migdale, frisca, stafide, esenta de rom, sare, zahar vanilat, budinca, sos de ciocolata.

Ingrediente:

  • 600 g biscuiti obisnuiti
  • 120 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahar tos
  • 100 g rahat
  • Cacao
  • Cafea instant
  • 1 rodie
  • 100 g migdale
  • 50 ml frisca
  • 50 g stafide
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • Sare, zahar vanilat
  • Budinca vanilie
  • Sos de ciocolata

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun semintele de rodie, stafidele, esenta de rom si 2 pliculete cu zahar vanilat.

Se paseaza cu un mixer si se acopera cu o farfurie. Biscuitii se rup bucatele sau se sfarama cu un sucitor si se pun intr-un vas.

Intr-o oala se pune laptele, frisca, zaharul tos si 3 linguri de pudra de cacao.

Se amesteca bine cu un tel, se lasa sa fiarba 5 minute, se adauga rahatul taiat cubulete, o lingura de cafea instant, sarea si untul.

Se lasa pe foc pana s-a topit rahatul si se adauga ingredientele pasate. Se amesteca, se toarna peste biscuitii din vas, se adauga migdalele tocate marunt si se amesteca pana rezulta o compozitie de consistenta unui aluat.

Daca pasta este prea moale se mai adauga biscuiti macinati. Se intinde compozitia pe o foaie de plastic, se niveleaza si se lasa sa se intareasca la rece.

Se decupeaza inimi cu o forma pentru biscuiti si se servesc simple, cu budinca de vanilie sau sos de ciocolata impreuna cu o cafea.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Inimioare dulci cu fructe de padure

Inimioare dulci cu fructe de padure

Inimioare dulci cu fructe de padure din: smantana pentru frisca, oua, zahar, gelatina, vanilie, piersici, foi de pandispan, fructe de padure, tort gelee. Ingrediente: 500 ml smântână pentru frişcă 4 ouă 200 g zahăr 3 plicuri gelatină 1 fiolă esenţă de vanilie piersici decojite din compot 1/2 pachet foi de pandişpan din comerţ 250 g […]

Inimioare dulci

Inimioare dulci

Inimioare dulci din: smantana, zahar, portocale, plic întăritor pentru frisca, menta, zmeura. Ingrediente: 400 ml smântână 4 linguri zahăr 4 portocale 1 plic întăritor pentru frisca 4-5 frunze mentă 200 g zmeură   Mod de preparare: Baţi smântâna cu zahărul şi întăritorul, până când devin o frişcă tare. Decojeşti portocalele, le tai şi le laşi la […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. In desert simplu si gustos. Copiilor le-a placut foarte mult. Sigur o sa mai repet reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.