Inimioare dulci cu fructe de padure din: smantana pentru frisca, oua, zahar, gelatina, vanilie, piersici, foi de pandispan, fructe de padure, tort gelee. Ingrediente: 500 ml smântână pentru frişcă 4 ouă 200 g zahăr 3 plicuri gelatină 1 fiolă esenţă de vanilie piersici decojite din compot 1/2 pachet foi de pandişpan din comerţ 250 g […]
Inimi dulci cu migdale
PrinteazaInimi dulci cu migdale din: biscuiti, unt, lapte, zahar tos, rahat, cacao, cafea instant, rodie, migdale, frisca, stafide, esenta de rom, sare, zahar vanilat, budinca, sos de ciocolata.
Ingrediente:
- 600 g biscuiti obisnuiti
- 120 g unt
- 100 ml lapte
- 100 g zahar tos
- 100 g rahat
- Cacao
- Cafea instant
- 1 rodie
- 100 g migdale
- 50 ml frisca
- 50 g stafide
- 1 lingurita de esenta de rom
- Sare, zahar vanilat
- Budinca vanilie
- Sos de ciocolata
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun semintele de rodie, stafidele, esenta de rom si 2 pliculete cu zahar vanilat.
Se paseaza cu un mixer si se acopera cu o farfurie. Biscuitii se rup bucatele sau se sfarama cu un sucitor si se pun intr-un vas.
Intr-o oala se pune laptele, frisca, zaharul tos si 3 linguri de pudra de cacao.
Se amesteca bine cu un tel, se lasa sa fiarba 5 minute, se adauga rahatul taiat cubulete, o lingura de cafea instant, sarea si untul.
Se lasa pe foc pana s-a topit rahatul si se adauga ingredientele pasate. Se amesteca, se toarna peste biscuitii din vas, se adauga migdalele tocate marunt si se amesteca pana rezulta o compozitie de consistenta unui aluat.
Daca pasta este prea moale se mai adauga biscuiti macinati. Se intinde compozitia pe o foaie de plastic, se niveleaza si se lasa sa se intareasca la rece.
Se decupeaza inimi cu o forma pentru biscuiti si se servesc simple, cu budinca de vanilie sau sos de ciocolata impreuna cu o cafea.
Pofta buna!
poate iti place si:
Inimioare dulci
Inimioare dulci din: smantana, zahar, portocale, plic întăritor pentru frisca, menta, zmeura. Ingrediente: 400 ml smântână 4 linguri zahăr 4 portocale 1 plic întăritor pentru frisca 4-5 frunze mentă 200 g zmeură Mod de preparare: Baţi smântâna cu zahărul şi întăritorul, până când devin o frişcă tare. Decojeşti portocalele, le tai şi le laşi la […]
Pofta buna!
In desert simplu si gustos. Copiilor le-a placut foarte mult. Sigur o sa mai repet reteta.