Inimioară dulce din griş cu şofran

Printeaza

Inimioară dulce din griş cu şofran din: lapte, gris, zahar, oua, sofran si pastaie de vanilie.

Ingrediente:

  • 750 ml lapte
  • 120 g griş
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă şofran
  • 1 păstaie de vanilie

 

Mod de preparare:

Pune la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată în două pe lungime. Când clocoteşte, scoate păstaia de vanilie, toarnă grisul în ploaie şi şofranul, amestecând cu telul 7-8 minute.

Toarnă compoziţia într-un castron şi adaugă gălbenuşurile şi zahărul, amestecându-le bine. Bate albuşurile spumă şi încorporează-le uşor şi pe ele în compozi­ţie.

Transferă totul într-un vas în formă de inimă uns cu puţin ulei, nivelând bine suprafaţa. Pune-o să se răcească în fri­gider 2 ore, apoi scoate-o din formă.

Varinate: Poţi decora inimioara cu fructe de pădure (fragi, mure, zmeură, coacăze). înainte de a servi, aranjează deasupra câteva frunze de mentă şi presară cu zahăr.

 

Inimioară dulce din griş cu şofran

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.