Inimioară dulce din griş cu şofran
PrinteazaInimioară dulce din griş cu şofran din: lapte, gris, zahar, oua, sofran si pastaie de vanilie.
Ingrediente:
- 750 ml lapte
- 120 g griş
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 1 linguriţă şofran
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Pune la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată în două pe lungime. Când clocoteşte, scoate păstaia de vanilie, toarnă grisul în ploaie şi şofranul, amestecând cu telul 7-8 minute.
Toarnă compoziţia într-un castron şi adaugă gălbenuşurile şi zahărul, amestecându-le bine. Bate albuşurile spumă şi încorporează-le uşor şi pe ele în compoziţie.
Transferă totul într-un vas în formă de inimă uns cu puţin ulei, nivelând bine suprafaţa. Pune-o să se răcească în frigider 2 ore, apoi scoate-o din formă.
Varinate: Poţi decora inimioara cu fructe de pădure (fragi, mure, zmeură, coacăze). înainte de a servi, aranjează deasupra câteva frunze de mentă şi presară cu zahăr.
Inimioară dulce din griş cu şofran
Poftă bună!