Inimioare cu ciocolata si nuca

Printeaza

Inimioare cu ciocolata si nuca din: faina, unt, zahar, nuca, ou, ciocolata, frisca, rom, ulei.

Ingrediente:Inimioare_cu_ciocolata_si_nuca

Pentru aluat:

  • 400 g faină
  • 250 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 150 g nucă măcinată
  • 1 gălbenuş de ou
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 200 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolată 50% conţinut de cacao
  • 100 ml frişcă
  • 50 g nucă măcinată
  • esenţă de rom

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată 50% conţinut de cacao
  • 5 linguri ulei
  • 40-50 jumătăţi de nucă

 

Mod de preparare:

Se frământă cu mişcări rapide untul cu faina, se face un gol în mijloc, se adaugă nuca, zahărul pudră, sarea, gălbenuşul de ou si se amestecă.

Dacă este nevoie se adaugă puţină apă rece. Se înfaşoară în folie de bucătărie şi se pune la rece pentru 30 minute.

Pe planşeta presărată cu faină, se întinde într-o foaie de 3-4 mm grosime, se decupează cu formă de inimioare, şi se coc 10-12 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.

Pentru cremă se încălzeşte frişca, se adaugă ciocolată ruptă în bucăţi mai mici, se omogenizează, apoi se lasă la răcit la temperatura camerei.

Untul se freacă cu zahărul pudră, apoi se adaugă lingură cu lingură crema de ciocolată şi nuca măcinată, iar la final esenţa de rom.

Se umplu inimioarele cu cremă şi se pun la rece pentru 2 ore. Ciocolata se topeşte pe aburi, se amestecă cu uleiul, apoi se glasează fursecurile şi se pune pe fiecare câte o jumătate de nucă.

Se lasă la uscat, după care se păstrează în cutii de metal.

Inimioare cu ciocolata si nuca

Inimioare_cu_ciocolata_si_nuca

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.