Inimioare cu gem
PrinteazaInimioare cu gem din: unt, apa de trandafiri, zahar, faina, amidon, seminte de mac, crema de branza, gem.
- 250 g unt
- 15 ml apă de trandafiri
- 250 g zahăr pudră
- 500 g faină albă
- 80 g amidon
- 3 linguri cu seminţe de mac (opţional)
- cremă de brânză
- gem de zmeură
- lapte pentru uns
- zahăr colorat
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
Unge câteva tăvi cu grăsime.
Pune untul şi apa de trandafiri într-un robot de bucătărie şi mixează până obţii o cremă. Adaugă ingredientele rămase până se formează un aluat care se strânge ca o bilă. Inveleşte-l în folie şi lasă-l la frigider.
Intinde aluatul într-o foaie de 3 mm grosime şi decupează inimi cu ajutorul unor forme. Pune jumătate din ele în tăvi. Deasupra întinde cremă de brânză şi gem. Unge marginile cu apă.
Acoperă cu inimile rămase, lipeşte marginile cu o furculiţă şi fă o cruce în mijloc. Unge-le cu lapte şi presară zahăr. Coace timp de 12-15 minute.
Lasă-le sa se răcească in tavă, apoi scoate-ie pe un grătar şi lasă-le să se răcească complet. Presară zahăr pudră deasupra.
Pofta buna!