Inimioare cu martipan
PrinteazaInimioare cu martipan din: faina, amidon, unt, zahar, ou, zahar pudra, praf de copt, zahar vanilat, sare, gem, martipan, ciocolata, fulgi de migdale.
- 175 g făină
- 75 g amidon
- 165 g unt
- 50 g zahăr tos
- 1 ou
- 50 g zahăr pudră
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahăr milinat
- 1 vârf de cuţit sare
- 1/2 pahar gem de caise
- 150 g marţipan
- 100 g ciocolată fulgi de migdale sau fistic decojit, pentru decor
Mod de preparare:
Se cerne într-un castron făina, amidonul şi praful de copt, iar în mijloc se face o adâncitură în care se pune untul, în prealabil frecat spumă cu zahărul, sarea, zahărul vanilinat şi oul. Se omogenizează şi se frământă puţin aluatul, care va fi potrivit de tare.
Se ambalează în folie de plastic şi se dă la rece 1/2 oră.
Pe masa de lucru presărată cu făină se întinde cu sucitorul o foaie de aluat de 3-4 mm grosime şi se decupează inimioare, cu o formă pentru fursecuri.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 8-10 min. Se scot pe un platou şi, cât sunt calde, se ung cu un strat fin de gem de caise.
Se presară zahăr pudră pe o hârtie de copt, se pune marţipanul şi se acoperă cu altă hârtie de copt. Se întinde marţipanul între cele 2 foi, în strat de 3-4 mm. Se îndepărtează hârtia de deasupra şi se taie inimioare, cu aceeaşi formă pentru fursecuri.
Se aşază o inimioară de marţipan între 2 inimioare de aluat şi se presează uşor. Se glazurează cu ciocolată topită la bain-marie şi se decorează cu fulgi de migdale.
Pofta buna!