Inimioare dulci cu fructe de padure
PrinteazaInimioare dulci cu fructe de padure din: smantana pentru frisca, oua, zahar, gelatina, vanilie, piersici, foi de pandispan, fructe de padure, tort gelee.
- 500 ml smântână pentru frişcă
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 3 plicuri gelatină
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- piersici decojite din compot
- 1/2 pachet foi de pandişpan din comerţ
- 250 g fructe de pădure
- 1 plic tort gelee
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile cu puţin zahăr. Amesteci gălbenuşurile cu zahăr, aşezând vasul pe baie de aburi. Când zahărul s-a topit, adaugi albuşurile, amestecând uşor.
Baţi smântână rece, până obţii frişcă. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic. în compoziţia cu gălbenuşuri, adaugi treptat frişca, esenţa de vanilie, gelatina călduţă şi piersicile decojite, tăiate cubuleţe şi omogenizezi compoziţia.
Cu ajutorul unor forme inimioară din metal, tai blaturile de pandişpan. Aşezi formele într-o tavă, pui blat în fiecare formă inimioară, apoi umpli forma cu cremă. Păstrezi formele la rece pentru 1 oră, până când crema se întăreşte. Decorezi cu fructe de pădure, pe care le acoperi cu un strat fin de tort gelee călduţ, preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Pofta buna!