Inimioare cu whiskey si fulgi de ciocolata
PrinteazaInimioare cu whiskey si fulgi de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, zahar, whiskey, faina, zahar pudra, ciocolata amare, ciocolata cu lapte si whiskey.
Ingrediente:
- 200 g ciocolata (70% continut de cacao)
- 175 g unt
- 4 oua
- 200 g zhaar
- 2 cl whiskey
- 120 g faina
pentru crema:
- 2 linguri zahar pudra
- 30 g ciocolata amara
- 30 g ciocolata cu lapte
- 1-2 lingurite whiskey
Mod de preparare:
Fierbe la bain mărie ciocolata şi 1/3 din unt. După ce s-a răcit, adaugă restul de unt şi amestecă cu mixerul.
Bate albuşurile spumă. Separat, bate gălbenuşurile, apoi amestecă-le cu zahărul şi cu whiskey-ul.
Amestecă crema de gălbenuş cu masa de ciocolată şi unt, apoi adaugă albuşurile bătute bine.
Presara faina deasupra si amesteca totul cu grija. Pune aluatul in formele de copt.
Lasa sa se coaca timp de 25-30 de minute intr-un cuptor incalzit la 200 de grade.
Dupa ce scoti forma de prajitura din cuptor, las-o sa se raceasca putin si intoarce continutul ei pe un fund de bucatarie. Presara zahar pudra.
Pentru crema, topeste la bain marie ciocolata amara cu jumatate din ciocolata cu lapte.
Restul de ciocolata cu lapte se taie marunt. Amesteca ciocolata topita cu cea taiata si adauga putin whiskey.
Intinde amestecul pe o suprafata dura, lasa-l la racit, apoi curata cu o paleta, sa se formeze fulgi mari, cu care ornezi blatul.
Inimioare cu whiskey si fulgi de ciocolata
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta!