Inimioare cu whiskey si fulgi de ciocolata

Printeaza

Inimioare cu whiskey si fulgi de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, zahar, whiskey, faina, zahar pudra, ciocolata amare, ciocolata cu lapte si whiskey.

Ingrediente:

  • 200 g ciocolata (70% continut de cacao)
  • 175 g unt
  • 4 oua
  • 200 g zhaar
  • 2 cl whiskey
  • 120 g faina

pentru crema:

  • 2 linguri zahar pudra
  • 30 g ciocolata amara
  • 30 g ciocolata cu lapte
  • 1-2 lingurite whiskey

 

Mod de preparare:

Fierbe la bain mă­rie ciocolata şi 1/3 din unt. După ce s-a ră­cit, adaugă restul de unt şi amestecă cu mixerul.

Bate albuşurile spumă. Separat, bate gălbenuşurile, apoi amestecă-le cu zahărul şi cu whiskey-ul.

Amestecă crema de gălbenuş cu masa de ciocolată şi unt, apoi adaugă albuşurile bătute bine.

Presara faina deasupra si amesteca totul cu grija. Pune aluatul in formele de copt.

Lasa sa se coaca timp de 25-30 de minute intr-un cuptor incalzit la 200 de grade.

Dupa ce scoti forma de prajitura din cuptor, las-o sa se raceasca putin si intoarce continutul ei pe un fund de bucatarie. Presara zahar pudra.

Pentru crema, topeste la bain marie ciocolata amara cu jumatate din ciocolata cu lapte.

Restul de ciocolata cu lapte se taie marunt. Amesteca ciocolata topita cu cea taiata si adauga putin whiskey.

Intinde amestecul pe o suprafata dura, lasa-l la racit, apoi curata cu o paleta, sa se formeze fulgi mari, cu care ornezi blatul.

 

Inimioare cu whiskey si fulgi de ciocolata

Inimioare_cu_whiskey_si_fulgi_de_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.