Insalata Caprese
PrinteazaCa şi în cazul salatei Caesar şi al salatei greceşti, nu trebuie să fii cine ştie ce expert ca sa ştii care sunt ingredientele unei salate Caprese, deşi azi e destul de greu să găseşti una autentică.
Originară din insula Capri, această mâncare napolitană clasică reprezintă un adevărat imn închinat verii şi, la fel ca toate mâncărurile simple, ea este cu atât mai gustoasă cu cat ingredientele sunt mai de calitate. Astfel, roşiile trebuie sa fie dulci şi zemoase. De asemenea, ideal ar fi să se folosească brânză mozzarella di bufala, din lapte de bivoliţă, deşi se poate pune şi o mozzarella de casă, făcută din lapte de vacă.
Ingredientele se taie fie în felii subţiri, fie în bucăţi mai mari, se presară cu frunze de busuioc întregi, se stropesc cu ulei de măsline extravirgin şi se asezonează cu sare de mare şi piper negru. Iar dacă roşiile nu sunt de cea mai bună calitate, câteva picături de oţet balsamic vor scoate în evidenţă dulceaţa.
Salata Caprese se serveşte cu pâine de casă cu coaja crocantă, care să absoarbă deliciosul sos.
Insalata Caprese
Pofta buna!