Intestine de sitari
PrinteazaIntestine de sitari
Ingrediente:
- intestinele de la 6 sitari
- 1 ficat de pasăre
- 100 g ciuperci
- 1 linguriţă frunză de pătrunjel tocat
- 1 lingură unt
- 1 gălbenuş
- sare
- piper
- 12 feliuţe de franzelă
Mod de preparare:
Intestine de sitari: Se scot intestinele sitarului şi se toacă mărunt cu o bucăţică de ficat de pasăre sau de viţel.
Se taie mărunt câteva ciuperci şi frunze de pâtrunjel, se pun să se înăbuşe cu unt.
Când încep să se moaie, se adaugă intestinele de sitar şi se ţin pe foc, amestecând din când în când, până încep să se rumenească.
Adaugă sare, piper şi un gălbenuş. Se taie feliuţe subţiri de pâine, se ung cu această tocătură şi se dau puţin la cuptor.
Se servesc ca aperitive sau ca garnitură la friptura de sitari.
Pofta buna!