Intorsuri cu ludaie (dovleac)
PrinteazaIntorsuri cu ludaie (dovleac) din: faina, sare, apa calduta, dovleac, zahar, ulei.
- 1 kg faina
- 1 lingură sare
- apa calduta
Ingrediente pentru umplutura:
- 1 kg dovleac
- 200 g zahar
- un pic de ulei
Mod de preparare:
Pregatesti aluatul, amesteci bine ingredientele si framanti cateva minue. pastrezi deoparte la dospit pana faci umplutura.
Pregatesti umplutura, cureti dovleacul, il razi si il amesteci bine, apoi lasi compozitia sa stea timp de 15 minute, dupa care o pui intr-o cratita pe foc mic, sa se inmoaie dovleacul. Poti pune si un pic de ulei.
Pui aluatul pe masa, peste o fata de masa alba, presarata cu faina si pui 1 lingura de untura. Intinzi aluatul cat este masa de mare, apoi pui umplutura de dovleac in şir de 15 cm, la 1 cm distanta un sir de altul si rulezi.
Tai cu cutitul bucati din sir si pui rulourile pe un prosop presarat cu faina. Coci rulourile in untura sau in ulei. Poti face intorsurile cu varza calita, cu cartofi, cu branza sau alte umpluturi, dupa gust.
Intorsuri cu dovleac
Pofta buna!