Intorsuri cu ludaie (dovleac)

Printeaza

Intorsuri cu ludaie (dovleac) din: faina, sare, apa calduta, dovleac, zahar, ulei.

Ingrediente aluat:Intorsuri_cu_dovleac

  • 1 kg faina
  • 1 lingură sare
  • apa calduta

Ingrediente pentru umplutura:

  • 1 kg dovleac
  • 200 g zahar
  • un pic de ulei

 

Mod de preparare:

Pregatesti aluatul, amesteci bine ingredientele si framanti cateva minue. pastrezi deoparte la dospit pana faci umplutura.

Pregatesti umplutura, cureti dovleacul, il razi si il amesteci bine, apoi lasi compozitia sa stea timp de 15 minute, dupa care o pui intr-o cratita pe foc mic, sa se inmoaie dovleacul. Poti pune si un pic de ulei.

Pui aluatul pe masa, peste o fata de masa alba, presarata cu faina si pui 1 lingura de untura. Intinzi aluatul cat este masa de mare, apoi pui umplutura de dovleac in şir de 15 cm, la 1 cm distanta un sir de altul si rulezi.

Tai cu cutitul bucati din sir si pui rulourile pe un prosop presarat cu faina. Coci rulourile in untura sau in ulei. Poti face intorsurile cu varza calita, cu cartofi, cu branza sau alte umpluturi, dupa gust.

Intorsuri cu dovleac

Intorsuri_cu_dovleac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.