Invartita cu branza de oaie
PrinteazaInvartita cu branza de oaie din: faina, oua, zahar, sare, ulei, apa calduta, drojdie, branza de oaie, marar, codite de ceapa verde si unt.
- 1 kg faina
- 2 oua
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- jumatate pahar de ulei
- 400 ml apa calduta
- 50 g drojdie
pentru umplutura:
- 600 g branza de oaie putin sarata
- marar
- codite de ceapa verde
- 50 g unt topit
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu 1 linguriţă de zahăr, adaugi 2-3 linguri de apă călduţă, 1 lingură făină şi amesteci bine. Laşi compoziţia la crescut până îşi dublează volumul.
Cerni făina de două ori, adaugi ouăle bătute cu praful de sare şi maiaua dospită. Amesteci în timp ce adaugi puţină apă caldă, până se formează un aluat.
Adaugi apoi câte puţin ulei şi frămânţi până când aluatul devine elastic. Aşezi aluatul pe planşetă şi continui frământarea lui încă 5-6 minute, apoi îl aşezi într-un vas, îl acoperi cu un prosop şi îl laşi la dospit 40 de minute. Impărţi aluatul în două.
Aşezi pe planşeta unsă fiecare bucată, o întinzi puţin cu sucitorul, apoi o întinzi, de la mijloc spre margine, doar cu mâinile strânse în pumni, unse cu ulei, până devine foarte subţire.
Suprafaţa foii de aluat trebuie să fie de circa 60/80 cm, în funcţie de grosimea ei. Ungi foaia de aluat cu unt topit, presari peste ea jumătate din brânza rasă amestecată cu mărar şi codiţe de ceapă tocate, apoi rulezi foaia de aluat cât mai strâns.
Invârteşti ruloul obţinut sub formă de melc, ungi cu unt topit şi îl coci circa 35-40 de minute. Procedezi la fel cu restul ingredientelor.
Invartita cu branza de oaie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- invartita cu branza
- invirtita cu brinza de oi