Invartita cu branza de oaie

Printeaza

Invartita cu branza de oaie din: faina, oua, zahar, sare, ulei, apa calduta, drojdie, branza de oaie, marar, codite de ceapa verde si unt.

Ingrediente:Invartita cu branza de oaie

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • jumatate pahar de ulei
  • 400 ml apa calduta
  • 50 g drojdie

pentru umplutura:

  • 600 g branza de oaie putin sarata
  • marar
  • codite de ceapa verde
  • 50 g unt topit

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu 1 linguriţă de zahăr, adaugi 2-3 linguri de apă călduţă, 1 lingură făină şi amesteci bine. Laşi compozi­ţia la crescut până îşi dublea­ză volumul.

Cerni făina de do­uă ori, adaugi ouăle bătute cu praful de sare şi maiaua dospită. Amesteci în timp ce adaugi puţină apă caldă, pâ­nă se formează un aluat.

Adaugi apoi câte puţin ulei şi frămânţi până când aluatul devine elastic. Aşezi aluatul pe planşetă şi continui frământa­rea lui încă 5-6 minute, apoi îl aşezi într-un vas, îl aco­peri cu un prosop şi îl laşi la dospit 40 de minute. Impărţi aluatul în două.

Aşezi pe planşeta un­să fiecare bucată, o întinzi puţin cu sucitorul, apoi o întinzi, de la mijloc spre margine, doar cu mâinile strânse în pumni, unse cu ulei, până devine foarte subţire.

Suprafaţa foii de aluat trebuie să fie de circa 60/80 cm, în funcţie de grosimea ei. Ungi foaia de aluat cu unt topit, presari peste ea jumătate din brânza rasă amestecată cu mărar şi codiţe de ceapă tocate, apoi rulezi foaia de aluat cât mai strâns.

Invârteşti ruloul obţinut sub for­mă de melc, ungi cu unt topit şi îl coci circa 35-40 de minute. Procedezi la fel cu restul ingredientelor.

Invartita cu branza de oaie

Invartita cu branza de oaie

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • invartita cu branza
  • invirtita cu brinza de oi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.