Invartita cu branza si caise

Printeaza

Invartita cu branza si caise din: unt, smantana, oua, faina, zahar vanilat, branza, stafide, esenta de rom, caise.

Ingrediente:Invartita cu branza si caise

Pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 200 g smântână
  • 1 ou
  • 500 g făină
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat

Pentru umplutură:

  • 500 g brânză dulce
  • 200 g brânză sărată
  • 2 ouă
  • 100 g stafide
  • 1 plic zahăr vanilat
  • esenţă de rom
  • caise din compot
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru aluat (foloseşti doar 100 de grame de unt şi păstrezi o lingură şi jumătate de făină) până se formează o cocă tare. Freci restul de unt cu făina păstrată până obţii o pastă.

Intinzi aluatul cu un sucitor, apoi ungi toată suprafaţa cu pasta de unt. Rulezi şi tai în două bucăţi egale. Inchizi fiecare bucată la capete pentru a nu ieşi untul. Laşi la frigider 3 ore.

Intre timp, prepari umplutura. Amesteci cele două feluri de brânză cu ouăle, stafidele, caisele scurse şi tăiate în bucăţele, zahărul vanilat şi esenţa de rom.

Scoţi aluatul din frigider şi întinzi cu sucitorul fiecare bucată în parte. Umpli cu compoziţia de brânză, apoi rulezi uşor şi aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Laşi la cuptor aproximativ 45 de minute, până se rumeneşte. Serveşti cu zahăr pudră pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.