Invartita cu prune

Printeaza

Invartita cu prune din: faina, unt, ulei, apa, oua, prune, zahar, pesmet, sare.

Ingrediente:Invartita_cu_prune

  • 250g făină
  • 70 g unt
  • 20 ml ulei
  • 80 ml apă
  • 2 ouă
  • 500 g prune
  • 50 g zahăr
  • 25 g zahăr pudră
  • 50 g pesmet
  • 1 praf sare

Mod de preparare:

Amesteci făina cernută cu untul, sarea şi apa. Frămânţi aluatul, îl întinzi în foaie sub­ţire şi-l laşi deoparte 30 de minute.

Speli prunele, le cureţi de sâmburi, le tai felii şi le amesteci cu zahărul, 1 ou şi cu pes­metul. Ungi foaia de aluat cu ulei, o umpli cu compoziţia de prune, apoi o rulezi. Pui învârtită într-o tavă în care ai întins hârtie de copt, o ungi cu un ou bătut, apoi o dai la cuptorul încins 30 de minute, până se rume­neşte.

Decorezi cu zahăr pudră.

 

Invartita cu prune

Invartita_cu_prune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.