Invartita cu mac si vanilie

Printeaza

Invartita cu mac si vanilie din: făină, lapte, ouă, zahăr tos, drojdie, untdelemn, sare, seminţe mac, lapte,zahăr vanilinat sau vanilie, coajă de lămâie.

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 ceşti de făină
  • 1 ceaşcă de lapte
  • 2 ouă + 1 ou de uns la sfârşit
  • 1 pahar de zahăr tos
  • 1 linguriţă de drojdie
  • 3 linguri de untdelemn
  • 2 linguri de unt + 1 lin­gură de uns tava
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g seminţe mac
  • o ceaşcă de zahăr tos
  • două căni de lapte
  • zahăr vanilinat sau vanilie
  • coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Pentru aluat e amestecă toate ingredientele şi se frământă până iese un aluat vârtos; se lasă să crească 2-3 ceasuri.

Macul se macină şi se pune la fiert până se leagă.

Când s-a închegat un pic, luăm de pe foc şi punem arome şi mai amestecăm.

Aluatul dospit se întinde foaie groasă de un deget, se netezeşte umplu­tura şi se învârte învârtită.

Se unge cu unt o tavă mai adâncă, se potriveşte învârtită în formă de spirală, se unge cu ou, se dă la cuptor încins, cu foc iute, să crească dintr-o dată.

După ce s-a-nfoiat, molcomim focul şi-l lăsăm să coacă învârtită până se rumeneşte.

 

Invartita cu mac si vanilie

Invartita_cu_mac_si_vanilie

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.