Invartita cu mere

Printeaza

Invartita cu mere din: mere, lamaie, scortisoara, amidon de porumb, foi de placinta, unt, zahar pudra.

Stiati ca amidonul de porumb se foloseşte ca agent de îngroşare şi nu conţine gluten?

Ingrediente:Invartita_cu_mere

  • 2 mere tăiate mărunt
  • coaja si sucul de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriţă cu scorţişoară
  • 2 linguriţe cu amidon de porumb
  • 6 foi de plăcintă
  • 40 g unt topit
  • 2 linguriţe cu zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Amestecă merele tăiate mărunt cu coaja si sucul de lămâie, scorţişoara şi amidonul. Unge foile de plăcintă cu unt topit. Taie fiecare foaie pe lungime şi presară zahărul pudră.

Imparte amestecul de mere între foile de plăcintă, pe latura de jos. Impătureşte foile de mai multe ori, până obţii nişte triunghiuri. Pune-le într-o tavă pentru cuptor tapetată cu foaie de copt. Unge-le deasupra cu unt.
Lasă-le la cuptor la 190 C, timp de 25 minute, până devin aurii. Presară mai mult zahăr pudră deasupra.

 

Invartita cu mere

Invartita_cu_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.