Invartite cu carnati
PrinteazaInvartite cu carnati din: faina, apa, ulei de floarea soarelui, otet de mere, sare, carnati picanti, oua, usturoi, branza de vaci, piper, cimbru, ceapa si praz.
- 500 g faina
- 200 ml apa
- 75 ml ulei de floarea soarelui
- o lingura cu otet de mere
- o lingurita cu sare
- doi carnati picanti
- doua oua
- 4 catei de usturoi
- 400 g branza de vaci
- piper
- cimbru
- ceapa
- praz
Mod de preparare:
Făina se cerne într-un vas şi se pune în mijlocul ei amestecul de apă cu sarea, oţetul şi uleiul. Se frământă până când se obţine un aluat elastic, se acoperă cu un castron şi se lasă să se odihnească 15 minute. Intr-un bol se pun brânza de vaci, cârnaţii picanţi tocaţi mărunt, usturoiul curăţat de foi şi pisat. Se presară piper şi cimbru după gust, se adaugă ouăle şi se amestecă.
Se întind foi subţiri, se ung cu pasta de brânză şi cârnaţi şi se rulează sub formă de melci. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ulei, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii la suprafaţă. Se scot pe un grătar de bucătărie, se lasă să se răcească timp de cinci-zece minute şi se servesc.
La pasta de branza se mai poate adauga ceapa sau praz, tocate si calite putin.
Invartite cu carnati
Pofta buna!