Invata acum sa prepari retete cu nuci
PrinteazaPentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.
Halva de nuci
Halva de nuci din: nuci, unt clarifiat, lapte, lapte praf, spuma de lapte, zahar, cardamom. Ingrediente: 250 g nuci 150 g unt clarifiat 120 ml lapte 125 g lapte praf 100 g spuma de lapte 120 g zahar 1/4 lingurita pulbere cardamom Mod de preparare: Nucile se zdrobesc cu sucitorul, nu foarte mărunt. Intr-o…Read more »
Desert cu fistic, nuci si susan
Desert cu fistic, nuci si susan din: suc de struguri rosii, faina, nuci, fistic, susan, ulei. Ingrediente: 2 l suc de struguri rosii 250 g faina 2 labusuri 250 g nuci 250 g fistic 20 g susan un pic de ulei Mod de preparare: Se presează struguri roşii pentru a obţine doi litri de suc…Read more »
Tarta cu nuci, pere si miere
Tarta cu nuci, pere si miere din: faina, unt, zahar, sare, unt, miere, smantana, oua, nuci, pere. Ingrediente: blat: 200 g faina 100 g unt 50 g zahar 1 praf sare umplutura: 60 g unt 140 g zahar 50 g miere 150 g smantana dulce 2 oua 125 g nuci tocate 2 pere Mod…Read more »
Baclava cu nuci maruntite
Baclava cu nuci maruntite din: foi de placinta, unt, nuci maruntite, zahar, apa. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g unt topit 350 g nuci maruntite pentru sirop: 200 g zahar 400 ml apa Mod de preparare: Foile de plăcintă se aşază pe masă. Prima foaie se unge cu unt si se presară…Read more »
Dulceata de mere cu miez de nuca
Dulceata de mere cu miez de nuca din: mere, stafide, miez de nuca, scortisoara, coniac. Ingrediente: 2 kg mere 250 g stafide 150 g miez de nuca 2 kg zahar pudra 1 lingura scortisoara 3 linguri coniac Mod de preparare: Se pun stafidele în coniac la rehidratat cu 10-12 ore înainte de folosire. Se…Read more »
Cornulete cu nuca si scortisoara
Cornulete cu nuca si scortisoara din: faina, praf de copt, unt, branza de vaci, smantana, suc de lamaie, sare, zahar brun, nuci, scortisoara, galbenus, lapte. Ingrediente: 350 g faina o lingurita praf de copt 220 g unt 200 g branza de vaci 5 linguri smantana 2-3 picaturi suc de lamaie un praf sare pentru umplutura:…Read more »