Invartita cu mac
PrinteazaInvartita cu mac
- 3 ceşti faină e uns la sfârşit
- 1 praf de sare
- 1 ceaşcă de lapte
- 3 linguri untdelemn
- 3 ouă
- 1 pahar zahăr tos
- 2 linguri unt + 1 lingură de uns tava 1 linguriţă de drojdie
Ingrediente umplutura: 500 g seminţe mac,1 ceaşcă zahăr tos ,2 căni de lapte ,zahăr vanilat sau vanilie, coajă rasă de lămâie.
Mod de preparare:
Se amestecă toate şi se frământă până iese un aluat ţapăn; se lasă să crească 2-3 ceasuri. Macul se macină şi se pune la fiert, până se leagă când s-a închegat un pic, luăm de pe foc şi punem arome şi mai amestecăm .
Aluatul dospit se întinde foaie groasă de un deget se netezeşte umplutura şi se învârte învârtită.
Se unge cu unt o tavă de cozonac, se potriveşte învârfita, se unge cu ou, se dă la cuptor încins, cu foc iute, să crească dintr-o dată.
După ce s-a-nfoiat, molcomim focul şi-1 lăsăm să coacă învârtită până se rumeneşte.
Pofta buna!