Islere cu nuca
PrinteazaIslere cu nuca din: faina, untura, nuca, esenta de vanilie, zahar pudra, oua, bicarbonat, lamaie, cacao, esenta de rom, ciocolata, lapte, drajeuri colorate.
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 150 g untură sau unt gras
- 100 g nucă măcinată
- căteva picături esenţă de vanilie
- 100 g zahăr pudră
- 1 gălbenuş
- 1 vârf de cuţit de bicarbonat
- câteva picături zeamă de lămâie
Pentru crema:
- 200 g unt cu grăsime 80%
- 200 g zahăr pudră
- 2-3 linguri cacao
- opţional esenţă de rom
Pentru glazura şi decor:
- 200 g ciocolată amăruie
- 2-3 linguri lapte dulce pasteurizat drajeuri colorate
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixezi untura cu zahărul, gălbenuşul şi esenţa, apoi adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, nuca şi făina. Frămânţi puţin aluatul, pentru omogenizare.
Dacă aluatul este prea tare, pentru a obţine consistenţa dorită, poţi să încorporezi puţină smântână. Il întinzi pe hârtie de copt, în strat de 1/2 cm şi tai discuri cu un păhărel. Indepărtezi aluatul dintre discuri şi îl remodelezi, apoi procedezi la fel, pe o altă hârtie de copt. Coci discurile 10 minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Pentru cremă, mixezi untul moale împreună cu zahărul, pudra de cacao şi esenţa. Lipeşti cu cremă câte două fursecuri, presându-le uşor şi îndepărtând crema care iese în afara fursecurilor.
Ungi fursecurile cu glazură călduţă şi presari drajeuri colorate. Păstrezi işlerele în frigider până în momentul servirii.
Sunt mai bune a doua zi, după ce s-au mai înmuiat.
Islere cu nuca
Pofta buna!